Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

SMOOTHIES

TROPICAL SMOOTHIE

Wist je trouwens dat 100 gram aardbeien genoeg is voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) voor vitamine C. Daarnaast zit er ook vitamine B5, B6, B11(foliumzuur) en K in het aardbeitje. Deze heerlijke rode vruchtjes bevatten voorts de mineralen mangaan, kalium, magnesium en jodium.

 • Ready in: 10 min

CACAO SMOOTHIE BOWL

Houd jij ook zo van smoothies? Maar wil je liever bij je ontbijt wat te kauwen hebben? Dan heb ik hier de ideale oplossing. Maak de smoothie iets minder vloeibaar en giet hem in een kom en maak af met een zelf samengestelde topping! 

 • Ready in: 15 min

RASPBERRY BREAKFAST BOWL

Oftewel een frambozen ontbijt bakkie. Wist je dat frambozen boordevol voedingsstoffen zitten en je kan er rustig een bakje vol van nemen zonder je schuldig te voelen. 100 gram frambozen bevat zo'n 43 kilocalorieën, 7 gram koolhydraten en 2,5 gram vezels. Vezels spelen een belangrijke rol bij je gezondheid. Ze hebben een gunstige werking op de stoelgang en op het slechte cholesterol in je bloed.

 • Ready in: 10 min

ORGANIC GRANOLA BOWL

Dit keer heb ik er een beetje Baobab poeder aan toegevoegd. Baobab poeder wordt gevormd en natuurlijk gedroogd in de harde schil van de vrucht van de Baobab boom. Deze boom, afkomstig uit Zuid Afrika, staat bekend als “de boom van het leven”.De Baobab boom, die voornamelijk voorkomt op Madagascar, kan wel 25 meter hoog worden!

De Baobab vrucht is zeer rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. De vrucht bevat zelfs zes keer zoveel Vitamine C als sinaasappel! De vrucht zit ook vol vezels, wat bevorderlijk is voor de spijsvertering!

 • Ready in: 5 min

SUPERFOOD SMOOTHIE MET GOJIBESSEN

Gojibessen verhogen en versterken waarschijnlijk het libido bij zowel mannen als vrouwen.

 • Ready in: 2 min

SMOOTHIE SPINAZIE MANGO & BANAAN

De groene bladgroente in je smoothie zit boordevol aminozuren. En aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Elke cel van ons lichaam is opgebouwd uit eiwitten, dus je begrijp waarom het belangrijk is om ruimschoots voldoende aminozuren binnen te krijgen. Voor herstel van beschadigde cellen, voor de opbouw van je spieren, voor het onderhoud van alle organen. Met je groene smoothie breng je dagelijks de bevoorrading van deze essentiële bouwstoffen op orde.

 • Ready in: 5 min

ONTBIJT SMOOTHIE

 

Ananas is zonder twijfel een vrucht barstensvol goede eigenschappen. Niet alleen is dit lekkers caloriearm en vitaminerijk, het zorgt bovendien ook nog eens voor een mooie uitstraling!
 • Ready in: 5 min

VOOR ALTIJD JONG SMOOTHIE

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer anti-oxidanten bevatten dan blauwe bessen. Verder bevorderen blauwe bessen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt.

 • Ready in: 5 min

SUPER SMOOTHIE MET TARWEGRAS

‘Tarwegras...Tarwe? Dat is toch niet paleo!’ Dat klopt, maar dit zijn de scheuten van tarwe. Dit bevat nog niet de anti-nutriënten die tarwe wel bevatten, maar zit juist vol met goede voedingsstoffen.

 • Ready in: 5 min

DETOX SMOOTHIE

Wist je dat al het water in een komkommer het effect heeft van een bezem: het veegt verspilde stoffen uit je lichaam.

 • Ready in: 5 min

RED FRUIT & KOKOS SMOOTHIE

Klappermelk of kokosmelk is een melkvervanger die wordt verkregen door het kiemwit van een kokosnoot met water te vermengen en uit te knijpen. Het heeft de kleur van melk. Uit een kokosnoot kan ongeveer een halve liter klappermelk verkregen worden.

 • Ready in: 5 min

STRAWBERRY APPLE SMOOTHIE

Van vrijwel alle groenten en fruit is het beter om ze in biologische vorm te eten. Dit geldt nog meer voor aardbeien dan voor andere vruchten. Fruit wordt namelijk bespoten met pesticiden door telers. De stoffen waarmee aardbeien bespoten zijn, zijn niet gezond voor mensen. In tegenstelling tot andere vruchten heeft de aardbei geen schil. De stoffen blijven dus allemaal op de aardbei zitten. Helaas kun je lang niet alle gifstoffen eraf wassen.

 • Ready in: 5 min

DRAKEN SMOOTHIE

In deze heerlijke smoothie zit één banaan verwerkt. Banaan heeft het imago van een dikmaker met weinig voedingsstoffen.
Maar dat is niet terecht. Banaan bevat vezels, vitamine B, C en kalium en is daarom juist gezond.

 • Ready in: 5 min

PRINCESSEN SMOOTHIE

De mango in de smoothie is heerlijk zoet van smaak en ook nog eens supergezond. Mango's zijn oorsprongelijk afkomstig uit India, waar zowel de vrucht als de boom heilig is. 

 • Ready in: 5 min

EIWIT SMOOTHIE

Blauwe bessen bevorderen de collageenproductie in je huid. Voor de collageen-leek onder ons: collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en jong houdt. 

 • Ready in: 5 min