Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

Van kroegtijger tot Healthy Chef op Ibiza

remko-logo-shirt-689d6aeb Remko

Remko Schippers (51) werkte 24 jaar lang in de horeca. In 2011 begonnen het nachtleven en de bijbehorende drankjes hun tol te eisen; hij kreeg een flinke burn-out. 

Remko: “Eindeloze vermoeidheid, paniekaanvallen, hyperventilatie, depressiviteit; niets is mij bespaard gebleven.”

“Eat good, feel good & be good!”

Remko is geboren en getogen in Enschede en op zijn zestiende rolde hij de horeca in. Zijn oom en tante hadden een hotel in Valkenburg en hij kreeg hier een bijbaantje als afwasser. Vervolgens ging hij studeren aan de Hogere Hotelschool en na zijn laatste stage kreeg hij een vaste baan aangeboden. Jarenlang ging hij met plezier naar zijn werk, maar het horeca werk is zwaar. “Veel mensen onderschatten het. Je werkt altijd ’s nachts, in het weekend, op feestdagen.

De leefstijl is ongezond en er komt altijd wel een drankje of sigaret bij kijken. Na 24 jaar onafgebroken gewerkt te hebben, kwam de man met de hamer bij mij langs. Achteraf gezien liep ik al een jaar daarvoor met problemen, ik voelde me slecht en had veel lichamelijke klachten.”

Het roer om:

De burn-out hakte erin en voor Remko was het duidelijk, het roer moest om. Remko heeft altijd een hechte band gehad met zijn familie in Enschede, en tijdens deze moeilijke periode besloot hij om tijdelijk weer bij zijn ouders te gaan wonen. Hij liet zich inspireren door zijn broers Nico en Martin en koos voor een gezondere leefstijl. “Zij reizen veel voor hun werk en proberen daardoor zo gezond mogelijk te leven. Vroeger lachte ik mijn broer Martin vaak uit om zijn gezondheidsmanie. Als we op vakantie gingen nam hij zijn eigen potje kokosolie, biologische groenten en ingrediënten voor verse fruitshakes mee.

Maar ineens dacht ik; Martin zag er altijd al veel beter uit, misschien moet ik dat ook maar eens proberen?”

Remko stopte van de ene op de andere dag met het drinken van alcohol en stapte over op de Paleo lifestyle. Dit houdt in dat je alleen biologische ingrediënten eet, en geen geraffineerde suikers, koolhydraten en zuivel. Gecombineerd met het sporten viel hij binnen zes maanden ruim 18 kilo af. “Het was zwaar,” legt Remko uit. “Ik moest afscheid nemen van mijn oude leven en vrienden. 

‘Wat is er met je gebeurd? Je ziet er zo goed uit,’ vroegen de mensen om mij heen na een jaar van gezond leven. Toen ben ik gaan bloggen en ik zag in dat ik van mijn grootste valkuil ook mijn grootste kracht kon maken. Ik ben door een heel diep dal gegaan, maar kan dit nu ook inzetten om mensen te helpen.”

Van passie naar business:

Remko speelde in op de behoefte naar meer informatie over gezond eten en van het een kwam het ander. Hij werd steeds vaker gevraagd voor grote evenementen en live cooking. Inmiddels heeft hij van zijn passie een serieus bedrijf kunnen maken. Sinds drie jaar werkt Remko 8 maanden per jaar op Ibiza, van maart tot en met november.

Als Private Healthy Chef verzorgt hij voor een bedrijf dat Yoga Retreats organiseert de gezonde voeding en workshops, maar ook is Remko regelmatig te vinden als Private Healthy Chef in de keukens van VIP's op het eiland.

Voor Remko is dit echt zijn droombaan. “Wat is er leuker dan de mensen die die retreats volgen voor zes dagen mee te nemen in jouw gezonde levensstijl? Bij elke maaltijd praat je even met elkaar, over hoe ze zich voelen en wat ze willen leren, en aan het einde van de week zie je die mensen gewoon helemaal opbloeien. 

De villa waarin we verblijven, is afgelegen en we hebben hier ook weinig tot geen bereik. De combinatie van yoga, rust en gezonde voeding kan tot zoveel moois leiden, en dat vind ik echt tof om te zien.” 

In zijn werk als Healthy Chef komt Remko ook veel bijzondere mensen tegen, en bijzondere situaties. “Je ziet dat mensen steeds meer dieetwensen hebben. Dat komt deels ook doordat we het niet meer gewend zijn om gezond te eten. Ik heb één keer gehad dat iemand een lijst van 25 producten aanleverde, die hij niet wilde eten. Je moet dan toch wel heel creatief zijn om er nog iets van te kunnen maken, maar dat is ook wel een uitdaging.”

Toekomstdromen:

Definitief verhuizen naar Ibiza is voor Remko nog  een stap te ver, voor nu vindt hij de combinatie met Nederland erg fijn. Ook vanwege de sterke band met zijn familieleden, die hij regelmatig bezoekt als hij in Nederland zit. De liefde voor het eiland zit zeker wel diep. “Ibiza heeft mijn hart gestolen,” aldus Remko. “Ik heb dan het symbool van Ibiza, de salamander, op mijn been getatoeëerd. Ik voel mij thuis en kan hier zijn wie ik wil, maar toch blijf ik graag terugkomen naar Nederland. Mijn familie is en blijft toch altijd wel nummer één. En, als ik heel eerlijk ben, is Ibiza tijdens de wintermaanden toch echt wel een spookeiland.”

Met zijn social media kanalen, blog en werk wil Remko mensen blijven inspireren. “Ik heb ook niet altijd gezond geleefd en ik wil niemand de les lezen. Ik vind het belangrijk dat mensen zich met mij kunnen identificeren en beseffen dat ze altijd moeten doen waar zij zich zelf prettig bij voelen. 

Mijn motto luidt dan ook ‘eat good, feel good & be good’, want ik geloof erin dat als je goed eet, je je ook goed gaat voelen.” Remko’s passie kent geen grenzen en een volgende stap is het schrijven van een boek. Tot die tijd genieten we van zijn heerlijke recepten en prachtige sfeerfoto’s.

“Behandel je lichaam als een Rolls Royce en niet als een vuilnisbak.”

52753346_401698937061117_2427602024930476032_n Remko
home-categories-01-39c86634 Remko