Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

SNACKS

BANANENBROOD

Nu we weten dat " gewoon " brood niet gezond voor ons is, wil je toch wel eens een andere variant op je bordje. Dit bananenbrood is een goede vervanger. 

  • Ready in: 60 min

HOMEMADE GRANOLA

Ok we kunnen het hebben over de havermout in onze paleo lifestyle, maar in de 80/20 regel vind ik dat hij erin past en deze is ook nog eens glutenvrij. Gekocht bij de EkoPlaza-Enschede

  • Ready in: 45 min

GEBAKKEN ANANAS MET TIJM EN HONING

Dit heerlijke toetje is eigenlijk heel simpel om te maken, maar toch weer goddelijk van smaak. 

  • Ready in: 20 min

BLOEMKOOL PANNENKOEKJES

Rijst van bloemkool maken hadden we als eens gedaan, maar heb vanavond van bloemkool pannenkoekjes gemaakt. Simpel, snel en zeer gezond.

  • Ready in: 20 min

KOKOS BANANENBROOD

Elke foodlover kent het inmiddels wel, het bananenbrood. We noemen het brood maar eigenlijk is het meer een cake. In elk geval een verantwoord tussendoortje. 

  • Ready in: 1 uur

KIPPENLEVERTJES MET SPEK

Ik snap dat niet iedereen het een lekker idee vindt om levertjes te eten. Als ik nu eens vertel dat ze heel gezond zijn en eigenlijk best lekker smaken.... 

Orgaanvlees is namelijk een zeer rijke bron aan allerlei voedingsstoffen. Lever bevat bijvoorbeeld veel ijzer en vitamine A. Omdat lever zoveel vitamine A bevat, wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen.

  • Ready in: 20 min

BANANEN PANNENKOEKJES

Bijna iedereen heeft wel een banaan en een ei in huis. Het hele internet staat vol met dit recept en toch zijn er nog mensen die niet weten dat je met deze twee ingrediënten een heerlijk, simpel en voedzaam pannenkoekje kan maken. Dus komt daar nu verandering in.....

  • Ready in: 10 min

SMOOTHIE SPINAZIE MANGO & BANAAN

De groene bladgroente in je smoothie zit boordevol aminozuren. En aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Elke cel van ons lichaam is opgebouwd uit eiwitten, dus je begrijp waarom het belangrijk is om ruimschoots voldoende aminozuren binnen te krijgen. Voor herstel van beschadigde cellen, voor de opbouw van je spieren, voor het onderhoud van alle organen. Met je groene smoothie breng je dagelijks de bevoorrading van deze essentiële bouwstoffen op orde.

  • Ready in: 5 min

PATAT VAN ZOETE AARDAPPEL

Zoals jullie misschien weten is zoete aardappel helemaal geen aardappel.... Het is een groente. Zoete aardappelen worden ook wel Bataat genoemd. De zoete aardappel of bataat is een van die groenten die je bij blijven als je ze ooit gegeten hebt. De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico.

  • Ready in: 30 min

QUACAMOLE DIP

Veel mensen denken dat de avocado een dikmaker is: het is tenslotte een vette vrucht. Het klopt dat de avocado redelijk wat kilocalorieën bevat: zo’n 170 tot 180 per halve (100 gram), maar de vetten in de avocado zijn vooral gezond. Het betreft oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Daarbij krijg je dankzij de avocado ook veel vezels binnen, wel zo’n 10 gram per vrucht.

  • Ready in: 10 min