Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +34679355185

Stralende huid met granaatappel

Stralende huid met granaatappel

zondag, 28 februari 2016

Granaatappelpitjes hebben als bommetjes antioxidanten niet alleen een positief effect op je lichaam, maar ook op je schoonheid. Dit doet het smakelijke superfood met je huid!

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben, dus het is logisch dat je jouw buitenlaag goed wil verzorgen. Een goede bondgenoot voor een gezonde huid is de granaatappel, een vrucht met een mythische achtergrond. Al eeuwen staat de granaatappel bekend als een symbool van gezondheid, vruchtbaarheid en een gelukkig, lang leven. Moderne kennis wijst uit dat aloude wetenschappers gelijk hadden wat betreft het verjongende effect van de vrucht. De voedingsstoffen in de pitjes tarten je leeftijd van binnenuit, en dat zie je!

Goede celhuishouding

Stoffen in granaatappelpitjes beschermen de cellen in de oppervlakte van je huid en restaureren de cellen in diepere huidlagen. Zowel het fruit als de olie in de pitjes versterken de opperhuid (epidermis) en herstellen de dieperliggende lederhuid (dermis). Daarnaast stimuleren de smakelijke zaadjes keratinocyten, cellen waaruit je bovenste laag van je huid is opgebouwd.

Collageenproductie

Collageen is de bouwsteen van onze huid en de belangrijkste eiwitverbinding voor een gladde, stevige huid. Speciale stoffen in granaatappels remmen niet alleen enzymen die collageen afbreken, maar verlengen ook de levensduur van fibroblasten (cellen die collageen en elastische eiwitten produceren). Zo blijft je huid elastisch en egaal.

Gladgestreken rimpels 

De krachtige antioxidanten in granaatappelpitjes herstellen de huid. Ze restaureren niet alleen de schade die de zon aanricht, maar ook ook andere factoren die de huid een verouderend effect geven. Denk aan pigment- en ouderdomsvlekken. Hoe dat zit? De antocyanidinen en het ellaginezuur in het fruit werken samen, daardoor vernieuwen huidcellen zich sneller. Gevolg: gladgestreken rimpels en de productie van lichaamseigen antioxidanten krijgt een boost.

Ontstekingsremmend

Ontstekingen kunnen flink wat schade aanrichten op je huid, waardoor vroegtijdige veroudering optreedt. Granaatappels zitten bommetjevol ontstekingsremmende verbindingen, waaronder een scala aan polyfenolen (plantaardige antioxidanten). Zogenaamde vrije radicalen richten schade aan door oxidatie waar je huid iedere dag aan blootstaat. Als één van de weinige plantaardige bronnen kunnen granaatappels helpen om je huid van dit proces te herstellen.

Diepe hydratatie

Een goede waterhuishouding is altijd belangrijk, want ook je huid wordt niet blij van een H2O-tekort. In de pitjes van de granaatappel zit olie die helpt om je hydratatie op peil te houden. Deze olie dringt makkelijk en diep door in de huid op plaatsen waar vocht het hardst nodig is. Daarnaast zit het vol met een vochtinbrengend omega-5-vetzuur dat bacteriën buiten de deur houdt.IMG_4402 Stralende huid met granaatappel