Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

HEALTHY CRACKERS

  • Veel mensen hebben tegenwoordig een gevoeligheid voor tarwe wat zich onderandere uit in darmklachten. Vandaar deze glutenvrije en suikervrije crackers.

HEALTHY CRACKERS

Wat heb je nodig

  • 180 – 200 g noten en zaden bv. lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • zout/peper

Hoe maak je het?

Doe de helft van de zaden in een hoge mengkom, samen met de kokosolie en het ei. Maal het fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Doe alles in een grote kom. Voeg de rest van de zaden, zout, peper en kruiden naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar tot een soort deegbal. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en druk deels plat.

Leg de deegbal erop en druk het deels uit tot het plat is. Pak een ander vel bakpapier en leg dit op het deeg. Rol dit uit tot 3-4 mm dik met een deegroller, houten ronde stok of fles. Verwijder het bovenste stuk bakpapier.

Snijd de deeglap in vierkantjes of rechthoekjes zonder het onderliggende bakpapier te beschadigen. Plaats nu het geheel van bakpapier met de vierkante toekomstige crackers op een bakplaat. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak het ongeveer 15 – 20 min op 170 graden. De crackers zijn gaar als ze lichtbruin zijn, controleer ze daarom regelmatig. Laat de crackers goed afkoelen. Als ze goed afgekoeld zijn kun je ze van elkaar losmaken.

Bewaar in een luchtdichte bak.

oercrackers HEALTHY CRACKERS

Ready in

30 min

Personen

2

Print recept