Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +34679355185

Zelf kokosslagroom maken

Zelf kokosslagroom maken

woensdag, 21 december 2016

Zelf kokosslagroom maken (lactose-vrij) Wist je dat je heerlijke kokosslagroom kunt maken van kokosmelk? Niet alleen is het zeer eenvoudig te maken, ook is het lekker en gezond.

En ook mensen met een lactose-intolerantie of veganisten kunnen er gewoon van genieten. Je kunt de kokosslagroom echter niet van alle soorten kokosmelk maken…

Koop een blik vol vette kokosmelk. Niet de ‘light’ variant want die kan je niet opkloppen. Geloof me, je kunt kloppen tot je een ons weegt.

Daarnaast is het belangrijk dat er geen E412 oftewel guargom in zit. Dit is een emulgator en zorgt ervoor dat de kokosroom en het water zich mengen. En dat willen we nou juist niet. Kies liever ook een variant zonder andere E-nummers, weekmakers (BPA) en onnodige toevoegingen.

Fotolia_85145853_S Zelf kokosslagroom maken

Hoe maak je de kokosslagroom?

Plaats het blik een nacht in de koelkast. Deze stap is essentieel want hierdoor kun je het water van de kokosmelk scheiden.

Tip: plaats het blik tegen de achterwand van je koelkast. Daar is het extra koud en zo kun je het water makkelijker van de kokosmelk scheiden.

 Haal het blik uit je koelkast en draai het voorzichtig ondersteboven. Waarom?

 Het vocht zit nu aan de bovenkant. Open het blik en giet het kokosvocht af. Gooi het niet weg. Het is bijvoorbeeld prima te gebruiken voor in je (groene) smoothie. Jummie!

 Doe de overgebleven kokoscrème in de gekoelde kom en klop het met een staafmixer tot het een mooie luchtige ‘slagroom’ is geworden.

Tip: meng wat vanille en kaneel door je kokosslagroom. Dit maakt het nog lekkerder!

Kokosslagroom bewaren

Je kunt kokosslagroom in de koelkast zeker 1,5 week bewaren (waarschijnlijk nog wel langer) in een luchtdicht afgesloten bakje. Het wordt nog iets dikker in de koelkast.

Heb je een portie nodig? Schep een portie in een kommetje en klop het nog even goed op voor gebruik.

Fotolia_98706017_S Zelf kokosslagroom maken