Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +34679355185

Goji Bessen

maandag, 10 april 2023

Goji-bessen worden sinds lange tijd gebruikt in Maleisië en China. Gojibessen worden door de soep gedaan en er wordt thee van gezet. In het westen is de gojibes onder andere populair, omdat het een libidovergrotende superfood zou zijn.

Gojibessen bevatten 18 aminozuren en 21 mineralen. Verder zitten er in gojibessen grote hoeveelheden anti-oxidanten en energie in de vorm van fructose. Daarnaast bevatten gojibessen ijzer, vezels, vitamine C (bijvoorbeeld veel meer dan in een sinaasappel) vitamine B, beta-caroteen en verschillende andere essentiële nutriënten die het lichaam nodig heeft om goed gezond te blijven.

Gebruik van goji bes
Gojibessen worden meestal gedroogd verkocht. Je kan de bessen onbewerkt eten of ze eerst koken. Ook zijn ze goed te gebruiken in een smoothie of om door de soep of salade te mixen. Je kan de bessen ook koken om vervolgens te gebruiken als thee. Daarnaast zijn er een aantal wijnsoorten waarin gojibessen zijn verwerkt. 

Goji bes werking
Vanuit de voedinginsdustrie worden er veel geclaims gemaakt over gojibessen. Gojibessen zouden een positief effect hebben op de gezondheid, maar tot op heden is er nog niet voldoende wetenschappelijk bewijs om dit bevestigen.

Uit onderzoek blijkt dat gojibessen een postieve invloed hebben op het hart- en vaatstelsel en zorgt voor een vermindering van de kans op ontstekingen, verkleint de kans op kanker en bescherming van het zenuwstelsel. Een onderzoek uit 2008 wijst uit dat gojibessen zorgen voor een betere gemoedstoestand, betere fysieke prestaties en betere werking van de darmen. 

Dus af en toe een Goji bes is zeker ok!