Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

GEMBER SHOT IS HOT

GEMBER SHOT IS HOT

dinsdag, 12 januari 2021

EEN GEMBER SHOT IS GEZOND!

 Wordt ook wel een gezonde espresso genoemd, maar wie wel eens een gember shot heeft gedronken weet dat dit toch net wat heftiger is. De eerste keer dat ik een gember shot ging proberen, herinner ik me nog goed. Het was in Amsterdam bij Juice Brothers. Ik bereidde me voor op het ergste en erg was het zeker; een brandende keel, niet normaal. Maar toch was het minder erg dan ik dacht en ik voelde me gelijk opbloeien. Een flink glas water en je kunt er weer tegenaan. Een gember shot is gezond!

Waarom gember gezond is:
Ik heb er al een keer een artikel over geschreven: gember is gezond! Gember heeft al een eeuwenoude medicinale werking. Het werkt tegen misselijkheid, werkt ontgiftend en is een ontstekingsremmer. Voor zwangere vrouwen en sporters is gember extra interessant. Zwangere vrouwen die veel misselijk zijn of een opgeblazen gevoel hebben, kunnen goed gember nemen. Voor sporters is het een top kruid omdat het helpt spierpijn tegen te gaan.

Zelf drink ik bijna dagelijks kokend water met gember (als thee). Soms doe ik daar nog wat munt of sinaasappel bij. Heerlijk vind ik dit. Maar wil je je weerstand een boost geven omdat je bijvoorbeeld wat snotterig bent, dan is een gember shot heerlijk.

Een gember shot maken
Je kunt heel eenvoudig zelf een gember shot maken met een slow juicer. Bereid je voor op een pittig sapje, maar met een glas water ernaast is het goed te doen! Voor 3 gember shotjes gebruik je 30 gram gember en evt. om het zachter te maken 1 appel. Doe deze in de juicer en juice een sapje. De shotjes zijn pittig maar zo lekker na die tijd! Wie durft dit aan?

gembershot GEMBER SHOT IS HOT