Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

Deze groente en fruitsoorten bewaar je NIET in de koelkast

Deze groente en fruitsoorten bewaar je NIET in de koelkast

woensdag, 12 april 2023

groente-en-fruit Deze groente en fruitsoorten bewaar je NIET in de koelkast Stop jij alle groente- en fruitsoorten altijd in je koelkast? Niet meer doen. Het komt de smaak en houdbaarheid niet ten goede. Zo bewaar je ze wel.

Al het fruit kun je het beste op de fruitschaal bewaren. Groente dat je niet in de groentelade bewaard, kun je er beter niet bij leggen op de fruitschaal, maar op een aparte schaal voor groente. Sommige fruitsoorten kun je ook beter niet bij al je andere fruit bewaren, omdat het het rijpingsproces van ander fruit versnelt. Denk bijvoorbeeld aan bananen, appels en peren.

Dit bewaar je niet in de koelkast:

1. Tomaten

Tomaten bewaar je buiten de koelkast, op een droge koele plek. Het komt de smaak niet ten goede als ze in de koelkast worden bewaard. Ook drogen ze uit.

2. Aubergines

Ook aubergines kun je het beste buiten de koelkast bewaren, maar niet bij de tomaten. Aubergines zijn gevoelig voor ethyleen, een gas dat bananen, peren, appels en dus ook tomaten uitscheiden. Door deze stof krijgen ze eerder plekken en gaan ze bitterder smaken.

3. Komkommers

Leg jij je komkommers altijd in de groentelade? Niet meer doen. Komkommers drogen namelijk ook uit in de koelkast. Het lijkt niet heel milieuvriendelijk om een komkommer in folie te kopen, maar het verlengt de houdbaarheid met ongeveer een week.

4. Citroenen

Op de fruitschaal kun je citroenen 1 à 2 weken goed houden. Heb je een stuk citroen over? Doe deze in huishoudfolie en bewaar deze wel in de koelkast.

5. Paprika's

Paprika's zijn zo'n week houdbaar buiten de koelkast. Een aangesneden paprika kun je het beste in de koelkast bewaren.

6. Perzikken, nectarines en kiwi's

Deze drie fruitsoorten zijn meestal nog niet volledig rijp als je ze koopt. Je kunt ze het beste bij kamertemperatuur bewaren. Dan wordt het zuur afgebroken en komt de zoete smaak naar boven. Als ze te koud zijn bewaard, rijpen ze niet goed.

groente-en-fruit Deze groente en fruitsoorten bewaar je NIET in de koelkast