Skip to main content

Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

7 tips om je weerstand te verhogen

maandag, 26 februari 2018

o-FLU-SYMPTOMS-facebook 7 tips om je weerstand te verhogen

Veel mensen hebben griep en het wordt ook nog eens erg koud. Hierbij 7 tips om je weerstand te verhogen.

7 tips om je weerstand te verhogen

Iedereen heeft een natuurlijke weerstand waarmee slechte micro-organismen worden geweerd. Winterkwaaltjes zitten vaak letterlijk in de lucht, maar door een goede weerstand kan je vermijden dat je een verkoudheid oploopt of een griepje vat. Door je weerstand te verhogen, zorg je er dus voor dat je bestand bent tegen allerhande winterkwaaltjes en je sneller geneest wanneer de vreemde indringers je toch te pakken krijgen. Met deze 7 tips kan je jouw weerstand verhogen!

Fotolia_115140682_Subscription_Monthly_M 7 tips om je weerstand te verhogen

Je weerstand verhogen begint met een gezonde levensstijl:

Om jouw weerstand te verhogen is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Dit wil zeggen: zowel gezond eten, als voldoende slapen en de nodige lichaamsbeweging.

Kies voor zo min mogelijk bewerkte voeding, en geef je lichaam wat het nodig heeft om een goede weerstand op te bouwen. Door gevarieerd en vers te eten, bouw je jouw natuurlijke weerstand op.

Zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust. Neem tijd voor jezelf en gun je lichaam wat rust. Vooral in drukke periodes is het belangrijk om regelmatig te ontspannen. Bovendien is slapen enorm belangrijk om je fit te voelen, maar ook om je weerstand te verhogen.

Een derde pijler voor een gezonde levensstijl is lichaamsbeweging. Zorg voor een dagelijkse portie beweging, liefst in de buitenlucht. Een stevige wandeling of heerlijk joggen, is niet enkel sportief, maar zorgt ook voor de nodige ontspanning!

Je weerstand verhogen dankzij groenten en fruit

Maak een heerlijke stamppot met winterse groenten zoals boerenkool, spinazie, zuurkool, spitskool, wortels en rode kool. Deze heerlijke groenten zitten boordevol vitamine C, net zoals aardappels, en zijn dus ideaal om je weerstand te verhogen!

Eet dagelijks twee stukken fruit, want winters fruit zoals peren, sinaasappels en mandarijnen zitten vol vitamine C en dragen bij tot een verhoogde weerstand. Let wel op dat je groenten en fruit niet in één maaltijd eet. Hierdoor kan er namelijk een gistingsproces ontstaan in je spijsverteringsstelsel!

Nog een belangrijke tip: neem de tijd om je maaltijd op te eten en kauw elke hap goed! Je speeksel neutraliseert bepaalde stoffen en maakt het voedsel dat je eet gereed voor vertering.

Fotolia_85607136_Subscription_Monthly_M 7 tips om je weerstand te verhogen