REMKO THE HEALTHY CHEF BLOG

Volg mij ook op andere social media!

  • Home
  • Blog
  • 11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten

11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten

maandag, 12 juni 2017

11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten

029ff15566bedde762fe3758de7f9ad9 11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten

Zalig om te genieten van dat lekker weertje, tot je in je bed kruipt ... Dan begint het draaien en keren door de hitte. Met deze tips zal je zelfs tijdens een warmte nacht toch nog heerlijk kunnen slapen. 

1. Neem geen koude douche

Een koude douche nemen, kan averechts werken omdat je daar energie van krijgt. Let op, een warme douche is ook niet ideaal. Als je zo graag wil douchen voor het slapengaan, neem je best een lauwe douche.

2. Koude voetjes

De temperatuur van je voeten kan invloed hebben op heel je lichaam. Daarom is het slim om je voeten altijd koel te houden in de zomer.

Verfris je voeten en enkels met een koud washandje. Voor extra verfrissing kan je zelfs je voeten onderdompelen in een koud badje. Heerlijk toch?

3. Andere lichaamsdelen verfrissen

Er zijn nog enkele delen in je lichaam die je sneller kunnen doen verfrissen. Leg ijspakken of een koud washandje op de volgende plaatsen:

  • polsen
  • nek
  • ellebogen
  • lies
  • enkels
  • binnenkant van je knie

Het voelt misschien even heel fris aan, maar je lichaam koelt wel sneller af.

4. Hoe minder, hoe beter

Hoe warm het ook wordt, soms willen mensen nu eenmaal veel over zich kunnen gooien: lakens, pyjama, dons, je kat ... Probeer in de zomer misschien toch zo weinig mogelijk aan te doen tijdens het slapen. Zorg dat je jezelf koel houdt: draag een short in plaats van een lange broek en een topje in plaats van een T-shirt.

5. Katoen, katoen en nog eens katoen

Laat je niet vangen: lakens of pyjama's van satijn, zijde of polyester kunnen misschien wel fris aanvoelen, maar ademen helemaal niet zo goed. Katoen is een ademende stof en zorgt voor betere ventilatie. Dus laat die sexy satijnen pyjama's misschien toch voor een andere keer.

6. De vriezer in

Om je bed wat te verfrissen, kan je je lakens even (5 tot 10 minuten) in de koelkast leggen. Het is aangeraden om de lakens eerst in een plastic zak te steken, anders ruikt je bed misschien naar je koelkast.

7. Drink voldoende water

Door een hele nacht te liggen draaien en woelen, kan je veel zweten. Daarom moet je ervoor zorgen om gehydrateerd te blijven en overdag genoeg water te drinken.

Ga nu geen liters water drinken voor het slapengaan, want dan ga je niet snel in slaap vallen door de toiletbezoekjes.

8. Slaap beneden

Heb je een huis met meerdere verdiepingen? Dan kan je op warme avonden beter op het gelijkvloers slapen. Warmte stijgt nu eenmaal dus beneden is het altijd frisser dan boven.

9. Circulatie

Zorg ervoor dat de ramen en deuren in je kamer openstaan voor wat circulatie.

10. Nat laken

Hang een nat laken aan je raam en je kamer koelt meteen af door de wind.

11. Geen elektriciteit

Het is aangeraden om 's nachts alle elektrische toestellen af te zetten. Ze geven nu eenmaal warmte af en dat kan effect hebben op jouw nachtrust.

Fotolia_101826688_S 11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten

 

 

11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten
11 tips om goed te slapen tijdens warme zomernachten