REMKO THE HEALTHY CHEF NIEUWS

Volg mij ook op andere social media!
Of schrijf je in voor de Remko The Healthy Chef nieuwsbrief

  • Home
  • Nieuws
  • Interview met Remko The Healthy Chef in Classy Lifestyle

Interview met Remko The Healthy Chef in Classy Lifestyle

maandag, 26 oktober 2020

Remko Schippers (48) is een laatbloeier. Zo werkte hij vele jaren in de horeca en hij had zijn droom om chefkok te worden bijna opgegeven. Totdat hij van de een op andere dag zijn slechte gewoontes liet varen. Nu serveert hij als Remko the healthy chef zijn gerechten aan celebs en high society op de mooiste plekken van Ibiza.

Het is eindelijk weer een drukke periode voor Remko na de lockdown in Spanje. Hij zag al zijn afspraken verdampen, waar hij normaal gesproken al meer dan een jaar volgeboekt is. Als private chef werkt hij in luxe villa’s op Ibiza die al ruim vooraf gereserveerd zijn. “Ik werk voor veel celebs, zowel nationaal als internationaal. Namen mag ik niet noemen, maar ik heb de afgelopen weken in één van de meest luxe villa’s op Ibiza gewerkt. De huur daarvan is 100.000 euro per week, dus dan weet je een beetje de setting”, lacht hij.

Het luxe leven van nu staat in schril contrast met waar hij vandaan komt. Pas zeven jaar geleden heeft hij zijn droom kunnen verwezenlijken en toen ging het ook snel met zijn carrière. Remko kwam uit een diep dal.

“Ik was vroeger echt een kroegtijger, werkte 24 jaar lang in de horeca en leefde niet gezond. Ik had de meest onregelmatige diensten en draaide veel uren. Totdat ik in 2011 een flinke burn-out kreeg. Dat had zo’n effect dat ik daarna depressief ben geworden, met paniekaanvallen en hyperventilatie. Met veel psychische hulp ben ik er weer bovenop gekomen.”

“Het gekke was dat ik al op heel jonge leeftijd met gezonde voeding bezig was. Op mijn 17e deed ik de Hotelschool en mijn grote droom was kok worden. Maar ik belandde achter de bar, kreeg een vaste baan als barkeeper en daar ben ik lang in blijven hangen.”

Zijn broers hadden wel altijd een healthy lifestyle en probeerden hem steeds over te halen om te stoppen met roken en drinken. Remko’s ouders maken zich op een gegeven moment zoveel zorgen dat ze hem zelfs in huis halen. “Toen heb ik van de een op andere dag de knop om kunnen zetten, ben ik gestopt met roken en drinken. Dat kostte me wel bloed, zweet en tranen, maar het is me gelukt. Je moet je hele leven 360 graden draaien. Het gaat dus niet alleen om elke dag die salade eten. Het betekent ook dat je vrienden verliest, geïsoleerd raakt. De eerste paar weken vragen mensen nog hoe het gaat, maar daarna hoor je niks meer van ze.”

Het is pas zeven jaar geleden dat de Twentenaar deze stap heeft gezet. “Na één jaar gezond leven, zag ik er fantastisch uit. Ik was 18 kilo afgevallen, mijn huid zag er weer goed uit en ik voelde me geweldig. Ik besefte dat dit mijn weg was. Mijn verhaal en lifestyle ging ik delen op social media, met ook gezondere recepten. Ik begon met honderd volgers op Facebook en dat vond ik al geweldig, maar het werden er steeds meer. Ik begon op te vallen. Zo werd ik gevraagd voor een workshop, zonder ervaring. Ik deed het gewoon, kreeg grote klanten waarvoor ik catering ging doen. Het was een sneeuwbaleffect. Mensen laten weten hoe je je kan voelen als je gezond eet, was een eyeopener.”

Van passie ging het naar business voor Remko. “Ik wist mensen te enthousiasmeren, ging samenwerken met een supplementenmerk en kwam op billboards terecht. Ik kreeg media-aandacht, werd op tv gevraagd en kreeg steeds meer volgers.”

De stap naar Ibiza kwam dankzij een goede vriendin van Remko die yoga retreats organiseerde en een tijdelijke vegan chef nodig had. “Ik moest daar vegan gaan koken, maar dat had ik nooit eerder gedaan. Ik deed alles al op een gezonde manier, maar vegan was next level. Ik heb het mezelf aangeleerd om dat ook te kunnen. Het leven op Ibiza bleek een warme deken. Nu vier jaar later ben ik hier nog steeds en werk ik nog altijd een paar maanden per jaar bij de yoga retreats.”

De yoga retreats duren zes dagen. “Je ziet daar mensen binnenkomen die gewend zijn om veel vlees te eten. Als ze beginnen zijn ze een dichtgeklapte roos, maar vertrekken als een zwaan. Als ik dat nu zo vertel, krijg ik er kippenvel van.”

Remko is daar waar hij wil zijn. De liefde voor gezond eten gaat zo ver dat hij zelfs groente en fruit op zijn arm heeft laten tatoëren.” Zelf is Remko geen fulltime veganist. “Ik ben begonnen met paleo lifestyle: wel vlees en vis, maar glutenvrij en zo min mogelijk snelle koolhydraten. Dat heb ik in de loop van de tijd wat aangepast. Het gaat uiteindelijk om de goede balans. Helemaal veganistisch eten lukte me niet, want ik miste ook wel een paar dingen. Mijn hele leven ben ik wel voor 80 procent vegetarisch geweest. Meestal eet ik gewoon wat ik lekker vind. Alleen geen rood vlees en varkensvlees meer.”

Remko is overal inzetbaar. Als je hem boekt dan maakt hij wat je wil, of het nu vegan is of een goede steak. “Ik wil mijn kookkunst ook niet in een hokje duwen en ga niet met het vingertje wijzen. Iedereen moet eten waar hij zelf gelukkig van wordt.”

De pandemie zorgde ervoor dat Remko even pas op de plaats moest maken. Maar hij kreeg er nieuwe inspiratie voor terug: van maart tot juni ging hij drie keer in de week live koken en online à la minute recepten delen met donatiemogelijkheid. Ook dat werkte goed. Een andere wens was om een ebook te beginnen. “Daar had ik opeens alle tijd voor. Ik heb het ervaren als een welkome break, want ik heb jarenlang keihard gewerkt.”

Zijn ambitie is om nog eens in de meest luxe hotelvilla van Ibiza te werken. De eigenaren hebben hem al gevraagd om terug te komen. “Dan krijg je ook heel wat bekende mensen aan tafel, maar die zijn eigenlijk zoals jij en ik. Behalve dat ze met een eigen jet of helikopter aankomen. Ik ben heel nuchter, maar denk dan ook: dat heb ik mooi geflikt.”

https://remkothehealthychef.com/index.php
https://www.facebook.com/remko.the.healthy.chef/

https://www.instagram.com/remko_the_healthy_chef/

Foodtrends volgens Remko

- Steeds meer vegetarisch en vegan in je eigen supermarkt. 

Remko: “Waar je ze vroeger met een lampje moest zoeken, komen er nu steeds meer mogelijkheden. De vegan producten worden zelfs al met een groen kaartje aangeduid. We gaan met z’n allen meer plantaardige producten consumeren, want op grote schaal dierlijke producten produceren kán gewoon niet meer. Restaurants spelen er ook op in. Dat was vroeger not done. De mooiste trend vind ik dat er restaurants zijn die vegetarisch en vegan als basis hebben en waarbij je als optie vlees of gevogelte kan bestellen.”

- Meer alcoholvrij op de kaart
“Er komen op kaarten in restaurants steeds meer alcoholvrije dranken en cocktails te staan. Alcohol drinken is dus ook niet meer zo vanzelfsprekend. Je ziet bijvoorbeeld ook gezonde shotjes, bijvoorbeeld met gember.”


De allerbeste foodexperience van Remko

1. Restaurant/landgoed De Wilmersberg in de Lutte (Twente).
“De Wilmersberg hebben het aangedurfd om vegan en vega als basis op de kaart te zetten, met vlees, vis en gevogelte als optie. Ik ben daar een paar keer geweest met familie en vrienden, ook omdat het in de buurt is waar ik ben opgegroeid. Het is er heel gastvrij en culinair.

www.wilmersberg.nl


2. Passion Café op Ibiza.
Daar hebben ze, de naam zegt het al, passie voor healthy food. Je kan er terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. Mijn favoriete ontbijt is een acai bowl. Acai is een bes uit Zuid-Amerika die je samen met een banaan en wat kokosmelk tot een dikke smoothie maakt. Daar kun je allemaal toppings op doen als granola, chiazaad, of pindakaas.
https://passion-ibiza.com/

Favoriete gerecht met emotie
“Ik kan alles maken van ontbijt tot diner, maar ik vind ontbijt het mooiste moment van de dag. Veel mensen slaan het over, dat is zonde. Je staat er mee op en het is je motor van de dag.
Mijn favoriete ontbijtsetting is de tafel dekken en allerlei fruit serveren. Ik maak ondertussen verse gingershots. Dat is de gezonde vervanger van een espresso. Daar krijg je tranen van in je ogen. En natuurlijk serveer ik mijn favoriete acai bowl.

Deze maand in alle boekhandels en supermarkten het Glossy Magazine
Classy Lifestyle
. Classy ...als lifestyle is dé glossy over de Gooische manier van leven, die je niet alleen in het Gooi, maar in heel Nederland aantreft. Een leven in fabelachtige huizen, met eigen personeel, glanzende auto's, grootse feesten en luxe vakanties.
Fotograaf:
Gema Romero
Genoemde foodexperiences:

Remko_Healthy_Cheef_Gema_Romero-6 Interview met Remko The Healthy Chef in Classy Lifestyle

No video selected.