REMKO THE HEALTHY CHEF NIEUWS

Volg mij ook op andere social media!
Of schrijf je in voor de Remko The Healthy Chef nieuwsbrief

  • Home
  • Nieuws
  • Gemberwater: Het drankje die je immuunsysteem een boost geeft

Gemberwater: Het drankje die je immuunsysteem een boost geeft

gemberwater1 Gemberwater: Het drankje die je immuunsysteem een boost geeft

Gemberwater: Het drankje die je lichaam een boost geeft

Gember is al eeuwenlang een van ’s werelds meest populaire ingrediënten. Het wordt aanzien als de meest veelzijdige en gezondste natuurlijk product en heeft een waaier aan voordelen voor je gezondheid.

Sinds kort is het ook populair om gember te drinken in de vorm van thee of zelfs als shot. Gemberwater kan naast veel andere dingen, het lichaam energie geven en het metabolisme versnellen.

In dit artikel heb ik een recept voor gemberwater opgesteld, waar je de dag perfect mee kunt beginnen. Kijk hieronder naar de puntjes om meer te weten over gember en hoe je je eigen gemberwater kunt brouwen.

Al honderden jaren wordt gember gebruikt voor geneeskundige redenen. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is een specerij dat namelijk heel wat voordelen heeft, zoals:

Het immuunsysteem versterken

Gember bevat tal van antioxidanten en kan ontstekingsremmend werken. Daarom is het een goede keuze wat betreft het immuunsysteem op en top te houden. Onthoud echter wel dat het geen remedie is, wel een preventief middel. Als je reeds een verkoudheid hebt, is met misschien al te laat. Neem het gewoon preventief, dagelijks, om alle soorten ziektes te bestrijden!

Kalmeert de maag

Gember kan ook gebruikt worden om de spijsvertering te verbeteren, want het stimuleert je darmen en verhoogt de productie van spijsverteringsenzymen. Daarnaast kan het ook je maag kalmeren, winderigheid verminderen en constipatie voorkomen.

Spier – en gewrichtspijn verlichten

Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Georgia, kan dagelijks gember consumeren spier- en gewrichtspijn verlichten met 25 procent. Voor de beste resultaten drink of eet je gember best elke ochtend op een lege maag.

Gember verbrandt vet

Je hebt ook misschien al gehoord dat gember ook vet kan verbranden. Technisch gezien klopt het dat je enkele kilo’s en vet kunt verliezen rond je middel, achterste en dijen door het eten van gember.

Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat je energie-inname minder moet zijn dan je energieconsumptie als je vet wilt verliezen. Gember alleen is niet voldoende om gewicht te verliezen. Het is wel bewezen dat het zou helpen.

“We verbranden altijd een mix van koolhydraten en vet. Vet verbranden is moeilijk om te forceren, en de beste tip is om spieren te kweken. Voedsel zoals gember en chili kan helpen om het lichaam op te warmen om dus vet te verbranden,” zegt diëtiste Karin Magnusson aan Top Health.

 

Gember in de ochtend

Een vaak gehoorde tip is om gember ’s ochtends te eten. Studies aan Columbia University hebben aangetoond dat mensen die ook gember bij hun ontbijt eten, 43 extra calorieën verbranden.

Een snel receptje om gemberthee te maken is even gemakkelijk als een kop water koken. Je neemt het van het fornuis wanneer het klaar is, voegt wat verse gember toe en laat even intrekken gedurende 5 minuutjes. Na 5 minuutjes voeg je citroensap toe.

gemberwater Gemberwater: Het drankje die je immuunsysteem een boost geeft
Gemberwater:

Als je je eigen gemberwater wilt maken, is dat echt gemakkelijk:

Dit heb je nodig:

Gember in fijne schijfjes gesneden
1.5 liter water
citroensap

Dan doe je dit:
Laat het water koken en voeg de gemberschijfjes toe. Laat 15 minuutjes intrekken en neem de pot van het fornuis. Roer het mengsel en voeg daarna citroensap toe.

Drink twee keer per dag een kop gemberwater en je lichaam zal een enorme boost krijgen. Op een lege maag, voor het ontbijt, en dan ’s avonds voor het avondmaal. Het zal je lichaam goed doen!

Dankzij de gezonde eigenschappen van gember, kan dit nuttige drankje op vele manieren helpen. Zeker de moeite om eens te proberen dus!

 

Gemberwater: Het drankje die je immuunsysteem een boost geeft
No video selected.