Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

  • Start
  • Blog
  • Yes I'm trying to eat healthy... No I'm not on a diet
Yes I

Yes I'm trying to eat healthy... No I'm not on a diet

zondag, 06 maart 2016

YES I'M TRYING TO EAT HEALTHY. NO, I'M NOT ON A DIET.

Alles wat er je in lichaam komt, moet je lichaam iéts mee doen. Het verwerken, opnemen, gebruiken of juist zo snel mogelijk proberen af te stoten. We weten het allemaal, maar zijn we er ook bewust mee bezig?

Recept voor de perfecte dag:
Uitgebreid ontbijt
Latte machiatto's
Smoothie bowl
Witte of pure chocolade
Pasta
Homemade cake

Zoveel? Ja, zoveel (of liever nog meer).

Ik ben Laurien Vermeulen, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend en twee konijnen in Enschede. Ik ben interieur adviseur, maar op het moment staat mijn Instagram account vooral vol  met alles wat met eten te maken heeft.

Eten is een erg belangrijk onderdeel in mijn leven. Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen..?

Ik hield altijd al van lekker eten en drinken, maar de laatste jaren werd ik steeds bewuster van 'wat' ik in m'n lichaam stopte. Ik kookte graag voor anderen (in m'n studentenhuis), maar het liefste was ik verantwoordelijk voor een bijzonder toetje.

Om ervoor te zorgen dat ik niet ‘tonnetje rond ‘werd, probeerde ik steeds vaker 'healthy' recepten. Want je voelt je toch een stuk beter als je een gezonde snack neemt; ik geniet dan misschien nog wel meer van het eten! Een fijne maaltijd kan mij gelukkig maken, zowel van binnen als van buiten. Ik ondervind zelf de bekende uitspraak van Remko The Healthy Chef; 'je bent wat je eet'.

Mijn lichaam is namelijk behoorlijk kieskeurig (geworden) in wat het accepteert, of vooral ook wat niet.  Mijn kennismaking met Remko The Healthy Chef kwam dan ook op een goed moment. Ik leerde Remko kennen als kok en gezondheidscoach; hij kwam bij mijn vorige werkgever heerlijke maaltijden bereiden. De romige pompoensoep met verse koriander rook je de eerste keer door de hele winkel en hij smaakte heerlijk!

Ik vond zijn levens- en etenswijze erg interessant en logisch klinken, waardoor ik met recht kan zeggen dat Remko ervoor heeft gezorgd dat ik me verder ging verdiepen in een gezondere lifestyle .

Inmiddels zijn we meer dan een jaar (en een hoop recepten) verder, en blijf ik nieuwe interessante weetjes en feiten ontdekken over een gezonde levenstijl.  Ik leer ook dat het niet altijd zo makkelijk is om 'gezond' te eten en te leven.

Want wat is gezond? Wat is voor mij gezond? Wat is de maatschappelijke verwachting? Dit is een balans waar ik dagelijks bewust naar op zoek ben. Want zoals omschreven houd ik ook van pasta,taart, havermout en (veel) chocolade. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit kan eten, zonder een schuldgevoel of een opgeblazen gevoel te krijgen? In deze zoektocht wil ik jullie aan de hand van deze blogs graag meenemen.

Ik voel me ontzettend vereerd om via Remko The Healthy Chef mijn bevindingen m.b.t. een gezonde lifestyle te mogen delen. Dit geeft me nóg meer motivatie om er bewust van te zijn hoe ik leef. Dit is voor mij een 'next step', omdat ik op pad ga (letterlijk en figuurlijk) om jullie te inspireren en motiveren om bewuster na te denken over je levensstijl.  Ik heb in ieder geval veel zin om hiermee bezig te zijn; in mijn hoofd (en in  m'n maag) rammelt het al van ideëen. "Neem alvast een kijkje op mijn instagram-account voor de nodige inspiratie!"

 

Sweet bliss bites

De eerste recepten die ik alvast met jullie wil delen, zijn deze sweet bliss bites!

Deze zijn heerlijk bij de Latte Machiatto (of een andere koffie of thee natuurlijk!) die hoort bij mijn 'recept voor de perfecte dag'. Want bij een lekkere koffie of thee, hoort wat mij betreft zeker een kleine lekkernij. Maar dan wel het liefste een verantwoord hapje.

En dat is het fijne; je kunt van deze sweet bliss bites gerust twee nemen. De verschillende bites zijn geïnspireerd op de inmiddels bekende 'bliss balls' (met dadels en cacaopoeder). Ik wilde hier graag een nieuwe variatie opmaken, met verrassende ingrediënten en smaak combinaties. Op deze manier kunnen de mensen die niet van dadels houden, ook genieten van deze kleine lekkernij.

 Ik heb drie soorten bites gemaakt; ieder met een eigen karakter.

Figs carrot nuts bites- een verassende smaak door het gebruik van de Chinese 5 spices.

Figs apricots oats bites - een lekkere bite door het gebruiken van havermout én cacaobites.

Plum almonds bites- een frisse smaak door het combineren van pruimen en citroensap. Deze bites smaken als een zomerse pruimentaart!

2 Yes I'm trying to eat healthy... No I'm not on a diet