Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

  • Start
  • Blog
  • Wie is de man achter Remko The Healthy Chef
Wie is de man achter Remko The Healthy Chef
Wie is de man achter Remko The Healthy Chef
Wie is de man achter Remko The Healthy Chef
Wie is de man achter Remko The Healthy Chef

Wie is de man achter Remko The Healthy Chef

maandag, 29 februari 2016

Remko Schippers de man achter Remko The Healthy Chef en natuurlijk het gezicht van Remko The Healthy Chef

Mijn naam is Remko Schippers en ik ben geboren en getogen in Enschede. Maar hoe is dan toch het idee van Paleo Bro’s ontstaan. In mijn familie was vroeger mijn Oma Schippers altijd druk met “wat eten we morgen dan”? Altijd klaar staan voor iedereen en zorgen voor overheerlijke gerechten. Ook zij kookte vroeger al met enkel en alleen verse produkten.
 
Mijn ouders hebben ook altijd gezorgd dat we gezond aten. Kan mij niet herinneren dat we een patatdag hadden of dat er flessen cola in onze koelkast stonden. Samen koken en genieten was vaste prik.

Ik heb 2 broers genaamd Nico en Martin die beide in Amsterdam wonen en werken. Ook hun grote hobby is ook koken met mooie produkten, dus het zal wel in onze genen zitten. Ze spelen allebei in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en daar ben ik heel trots op. Door hun reizen over de hele wereld zijn ze in aanraking gekomen met de Paleo lifestyle. Dit heeft tot een paar jaar geleden nooit mijn interesse gehad totdat...

Na de middelbare hotelschool ben ik jarenlang werkzaam geweest in de horeca als kok, gastheer en bedrijfsleider van grote gerenomeerde zaken en heb ik dit altijd met ontzettend veel plezier gedaan. Maar dit was een lifestyle die verreweg van gezond was. Tot een paar jaar geleden na een flinke burn-out besloot ik om het roer om te gooien. Op dat moment kwam toch weer die Paleo lifestyle in beeld van mijn bro’s. Zou ik dan toch overstag gaan?

Ok, dat het geen makkelijke beslissing zou gaan worden bleek al snel want er kwam best veel bij kijken. Baan opzeggen, ander eetpatroon, ander leefpatroon, andere vrienden, dus ga er maar aanstaan.

Uiteindelijk heb ik voor mezelf gekozen en ben ik 1 jaar lang volledig 100% Paleo gaan eten. Achteraf gezien is dit de beste beslissing ooit geweest. 18 kg afgevallen, beter in mijn vel dan ooit (letterlijk en figuurlijk) kortom ik straalde weer. Had weer zin in het leven en hield weer van mezelf. Ik bruisde van de energie... en nog steeds.

Ik kon mijn blijdschap wel van de daken schreeuwen. Zodoende ben ik een facebooksite begonnen om “mijn geheim” te delen. Vele mensen om me heen vroegen, hoe ik het voor elkaar had gekregen om zoveel af te vallen en waarom ik er zo goed uit zag. Vandaar dat ik mijn recepten ging posten en met succes. In het begin was ik blij met 100 volgers en 1,5 jaar later waren het er al snel 15.000 en op dit moment tikt de teller al bijna de 26.000 aan.....

Maar hoe kwam ik dan op die naam Paleo Bro’s?
Paleo staat dus voor de lifestyle en Bro’s voor broers, vrienden, volgers. Zo werd de naam Paleo Bro’s geboren.

Mijn slogan is EAT GOOD, FEEL GOOD, BE GOOD! Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer je goed eet, jij je goed voelt en doordat jij je goed voelt ben je automatisch ook een beter mens.

Inmiddels heb ik vele opleidingen afgerond en mag ik de titels Paleo kok, Paleo voedingsconsulent, Paleo sportcoach en Paleo lifestylecoach op mijn naam schrijven. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te bereiken met mijn boodschap. Uiteraard ben en wil ik geen wereldverbeteraar zijn, maar door mijn eigen ervaring te delen met jullie hoop ik dat we samen de wereld een beetje gezonder kunnen maken want dat is hard nodig.

Gezonde groet,
Remko Schippers