REMKO THE HEALTHY CHEF BLOG

Volg mij ook op andere social media!

  • Home
  • Blog
  • Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap

Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap

dinsdag, 31 mei 2016

Deze interessante blog is geschreven door Melany Brunings. 

Melany is een zzp-er, een creatieve (be)denker, die blogt en studeert. Ze wilde een stay at home-mommie worden. Tot haar 42e een 6-tal ivf en icsi behandelingen gedaan maar werd uiteindelijk pas (spontaan) zwanger op een voor velen onbekende manier. Vlak voor haar 43e verjaardag beviel ze van een kerngezond jongetje, nu 2 jaar. Ze hopen op nog een kindje….

Melany heeft mij gevraagd om haar verhalen te delen om zo duidelijk te maken dat gezonde voeding wel degelijk invloed heeft op het zwanger worden. Ze wil het graag bespreekbaar maken en vrouwen bereiken die ook met dit probleem te maken hebben. Voor mij een kleine moeite om hier aandacht aan te besteden. Ik ben het dan ook totaal met haar eens en haar resultaat is ook geweldig te noemen. Na het lezen van haar verhaal heeft het ook geen verdere uitleg nodig! 

Het verhaal is geschreven namens Melany en is dus ook in de "IK" vorm geschreven. Veel plezier met lezen....

Ik (Melany Brunings) zet mij op verschillende manieren in voor vrouwen die niet makkelijk zwanger raken. Dat heeft natuurlijk een reden. In deze blog leg ik uit hoe het komt dat ik mij verbonden voel met deze groep vrouwen (en mannen).

Om te beginnen ben ik zelf een vrouw, die niet makkelijk zwanger raakte en wij hebben er dus heel lang op gewacht. 17 jaar maar liefst. Ondraaglijk lang eigenlijk. We hebben vele behandelingen gedaan in Nederland en Duitsland. 6 behandeling in totaal. 2 maal ivf in Nederland en 4 maal icsi in Duitsland. Helaas werd er geen kind geboren van deze behandelingen, wel verloor ik er één met 16 weken.

Na deze miskraam zaten we er volledig doorheen. We hadden niet eens de puf om te bedenken of we nog wel door wilden gaan met behandelingen. We besloten eerst tot rust te komen en onze lichamen, vooral de mijne, die we toch al 10 jaar hadden belast met operaties, behandelingen en medicatie eens te laten herstellen. Niet alleen het lichaam ook de geest had een time-out nodig. We hadden roofbouw gepleegd op lichaam en geest, daar krijg je een rekening voor. Er was geen energie voor onszelf, laat staan voor het maken van een nieuw leven.

We besloten heel gezond te gaan leven volgens het Paleoprincipe en binnen een zeer korte tijd (ca. 4 maanden) veranderden wij van depressieve, energieloze personen met overgewicht kampende lijven naar supergezonde, jonge, evenwichtige mensen. Al mijn lichamelijke klachten, en ik had er een boel opgespaard L waren verdwenen. En 3 maanden daarna raakte ik zwanger! Spontaan!

Ik wist precies hoe dit gekomen was en ik bedacht me dat ik het meteen wilde delen met lotgenoten. Dat deed ik maar niet veel waren echt geïnteresseerd, het zoveelste wonder dachten ze vast. Ik kan me dat ook echt wel voorstellen, want als het je niet lukt om zwanger te raken ga je op een gegeven moment geloven dat het geluk niet meer aan jou zijde is en word je een soort van allergisch voor wonderen die alleen anderen overkomen. Maar ik kon het niet laten, ik zette door want in al die jaren was er geen gynaecoloog geweest die mij verteld had dat ik meer aandacht moest besteden aan mijn gezondheid en ik was vast niet de enige bij wie dat zo was. Al was er maar 1 vrouw die dan toch zwanger raakte door wat ik te vertellen had, dan zou haar een lange(re) weg bespaard blijven. Negatieve bejegeningen deerde mij niet, het gaat om die enkeling die het begreep. Bovendien was ik in het bezit van een boek die ik had ontdekt en ik had de auteur benaderd, dus ik snapte het. Ik snapte waarom ik niet zwanger raakte. (In een volgende blog zal ik dit uitgebreid toelichten).

Het zwanger zijn was raar want ik vond geen aansluiting bij de “normale” zwangeren, ik bleef lid bij de diverse lotgenotengroepen waarmee ik mijn angsten beter kon delen. Maar toch kon ik er niet helemaal mijn ei kwijt want de meest groepen spraken alleen over zwangerschappen die tot stand waren gekomen door behandelingen en daar hoorde ik dan ook weer niet bij.

Een aantal maanden na de geboorte van mijn zoon begon ik een eigen lotgenotengroep want tussen wal en schip in vond ik niets en ik wilde nog steeds graag mijn ervaringen delen. Een groep die zich bezig houdt met het zelf verbeteren van de vruchtbaarheid. Met als leidraad het boek dat ik zelf gelezen had. En binnen 3 maanden hadden we meer dan 500 leden. Met nog 2 supermeiden doen we het beheer.

Wil je meer weten van deze groep? Het is een besloten groep en heet Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap. Je bent welkom als je tips wilt over (sneller) zwanger worden en zeker als je daar al lang over doet of in behandeling bent daarvoor!


Lieve groeten,

Melany

bron: babyenkind.nl

Profielfoto-fb Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap

Vrouw, vruchtbaarheid, voortplanting en zwangerschap

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast