Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

Vijgen

Vijgen

vrijdag, 12 februari 2016

Wist je dat?

Vijgen veel vitamine A bevatten, dit is goed voor je huid. Maar in vijgen bevinden zich ook veel vitaminen B en deze zijn bijvoorbeeld goed voor je stofwisseling. Daarnaast vind je in vijgen ook mineralen waarbij je kunt denken aan calcium, koper, ijzer en selenium. Dit is allemaal goed voor je botten, bloedvaten en je hart. In vijgen zitten meer mineralen dan in andere vruchtsoorten. Er zijn ook veel vezels aanwezig in vijgen.

Vijgen zijn gezond, ze zijn erg zoet en het aantal calorieën valt reuze mee. Dit geldt met name wanneer je de keuze maakt voor verse vijgen. Als je kiest voor gedroogde vijgen dan is het wel belangrijk dat je deze met mate gaat eten. Deze bevatten per 100 gram ongeveer 270 calorieën. Je kunt vijgen dus nemen als gezond tussendoortje.

Je kunt warme vijgen met geitenkaas en honing klaarmaken. Dit is een nagerecht geschikt voor vier personen en bevat 225 kcal aan voedingswaarden. De bereiding neemt slechts tien minuten in beslag en het gerecht moet zes minuten in de oven. 

Ingrediënten vijgen met geitenkaas en honing
8 vijgen
200 g zachte geitenkaas
1 tl rozemarijn
4 el honing
1 tl balsamico azijn
2 tl olijfolie extra vierge

Je verwarmt de oven voor op 225 graden. Dan snijd je de vijgen kruiselings in en dan druk je deze met je vingers een beetje open. Je zet de vijgen in de ovenschaal en dan snijd je de rozemarijn fijn. Dan roer je de geitenkaas en de rozemarijn door elkaar en dan verdeel je de kaas over de vijgen. Vervolgens plaats je de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en laat je het geheel in zes minuten goudbruin worden. Na de zes minuten verdeel je de vijgen over de kleine bordjes. Je doet er wat honing overheen. Je roert de azijn en olie goed door elkaar en druppelt de dressing op het bord. Nu is het gerecht klaar om te serveren aan je gasten.

Adios

11181723_858384957573654_6107273253851752326_n Vijgen