Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

  • Start
  • Blog
  • Natuurlijke bescherming tips tegen het Coronavirus (COVID-19)

Natuurlijke bescherming tips tegen het Coronavirus (COVID-19)

vrijdag, 20 maart 2020

shutterstock_1626897328 Natuurlijke bescherming tips tegen het Coronavirus (COVID-19)

Natuurlijke bescherming tegen het Coronavirus (COVID-19)

Zorgverleners kunnen de diagnose coronavirus stellen door middel van een lichamelijk onderzoek, het doornemen van je medische voorgeschiedenis en laboratoriumonderzoek, waarbij onder andere je bloed, speeksel en neus/keelslijm wordt getest. Mensen die onlangs in China , Italië, Spanje en inmiddels vele andere landen zijn geweest of in nauw contact zijn geweest met iemand die besmet is, lopen meer risico.

De symptomen van het coronavirus lijken op die van andere luchtweginfecties, waaronder een gewone verkoudheid. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

Kortademigheid
Hoesten
Loopneus
Moeilijke ademhaling
Zere keel
Pijn op de borst
In ernstige gevallen kan het coronavirus ook zwaardere symptomen veroorzaken, zoals longontsteking, , ernstig acuut respiratoir syndroom of zelfs de dood.

Dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen:

Het nemen van enkele eenvoudige beschermende maatregelen tegen infectie is een simpele strategie die verdere verspreiding van het coronavirus kan helpen voorkomen. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om jezelf en anderen te beschermen:

Was regelmatig je handen:

Was je handen regelmatig met water en zeep of gebruik een desinfecterende gel op alcoholbasis, wat kan helpen om eventuele virussen te doden en de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Zorg ervoor dat je je handen ten minste 20 seconden lang wast voor het eten en na hoesten, niezen, het snuiten van je neus of als je naar de wc bent geweest.

shutterstock_1661207908 Natuurlijke bescherming tips tegen het Coronavirus (COVID-19)

 Afstand houden:

Het is het beste om minstens één meter afstand te bewaren tussen jezelf en iedereen die hoest of niest. Dit voorkomt dat je het virus inademt via druppeltjes afkomstig van de neus of mond van een besmet iemand, die worden rondgesproeid door hoesten en niezen.

Oppervlakten reinigen en ontsmetten:

De virussen blijven ongeveer 48 uur in leven. Het wassen en desinfecteren van oppervlakten die je regelmatig gebruikt, kan helpen de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Vermijd het aanraken van ogen, neus en mond:

Jouw handen kunnen virussen oppikken van de oppervlakken die je aanraakt. Het aanraken van jouw gezicht met ongewassen handen kan deze ziektekiemen overbrengen, die dan het lichaam kunnen binnendringen en een infectie kunnen veroorzaken.

Hoest en nies op de beste manier en gooi je zakdoek meteen weg:

Hoesten en niezen in de holte van je elleboog en het dragen van een mondkapje kan helpen de verspreiding van ziektekiemen en virussen te voorkomen. Zorg er ook voor dat je gebruikte zakdoekjes meteen weggooit en was je handen grondig wanneer ze in aanraking kwamen met speeksel of neusvocht.

 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over het virus:

Zoek en bookmark de website van een lokale gezondheidsautoriteit, die je kan helpen op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en die je kan vertellen met wie je contact moet opnemen in geval van infectie. bv de website van het RIVM 

Zoek op tijd medische hulp:

Wanneer je je niet goed voelt, kun je het beste thuisblijven om te voorkomen dat je anderen besmet. Als je ernstige bijwerkingen ondervindt, zoals hoesten, koorts of kortademigheid, neem dan contact op met je huisarts of de plaatselijke gezondheidsdienst, om verdere stappen te bepalen.

Natuurlijke bescherming tegen het Coronavirus:

Naast het toepassen van bovenstaande strategieën, kan het innemen van een aantal immuunsysteemversterkende supplementen ook nuttig zijn. Denk erom dat dit niet mag worden gebruikt ter vervanging van het wassen van de handen of de andere hygiënische maatregelen en dat je onmiddellijk hulp moet zoeken wanneer je symptomen ervaart.

Vitamine C en D3:

Vitamine C en D3 ondersteunt een goed werkend immuunsysteem. De dagelijkse behoefte aan vitamine C is 300 milligram, maar je kunt dit veilig opvoeren tot 1000/3000 milligram als je voor de zekerheid meer wilt gebruiken. De beste natuurlijke bronnen van vitamine C zijn groenten en fruit, waaronder citrusvruchten, tomaten, rode paprika’s en bessen.
Vitamine D3 heeft ook het vermogen je immuunsysteem te ondersteunen. Vitamine D3 maakt deel uit van de normale en gezonde functie van de immuniteit bevorderende cellen in je lichaam. Doseringsadviezen variëren van 400 tot 800 IE per dag, tot maximaal 5000 IE.

Chlorella:

Chlorella was een van de eerste algen die werd gekweekt als voedsel mensen en als grondstof voor supplementen. De industriële productie van chlorella-producten begon in Korea en Japan na de Tweede Wereldoorlog.
In de jaren '60 en de jaren '70, is chlorella uitvoerig bestudeerd door voedingswetenschappers en zijn vele van chlorella bestanddelen geisoleerd, waaronder aminozuren, eiwitten, mineralen, vitaminen en anti-oxidanten.
Lange tijd bleef chlorella in het westen een relatief onbekend voedingsssupplement.Pas na enkele decennia heeft het nu echt een eigen plek verworven bij het grotere publiek.
De laatste jaren staat Chlorella ook eindelijk bekend als een belangrijke immuunbooster.

shutterstock 1306191136

 Citrusvruchten:

Citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruits en mandarijnen zijn rijk aan vitamine C en Antioxidanten, bekende immuniteit boosters. Vitamine C staat bekend om zijn immuunsysteem versterkenantibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt ook bij de gezondheid van de huid, die fungeert als een beschermende barrière tegen infecties te handhaven.

Vitamine C is ook een antioxidant, die het immuunsysteem helpt bij het bestrijden van virale of bacteriële infecties. Daarom is het belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen dit is een goede manier om je immuunsysteem te versterken en de kans op eventuele infecties te verminderen. Vitamine C helpt je om sneller beter te worden na een verkoudheid of griep, ik neem eigenlijk dagelijks extra natuurlijke vitamine C om mijn algemene weerstand te verhogen.

Andere goede bronnen met een hoog vitamine C gehalte zijn onder andere paprika’s, guaves, donkere bladgroenten, broccoli, bessen, tomaten en papaja. Citrusvruchten en andere vitamine C rijke voeding kunnen je helpen om je immuunsysteem te versterken. Dit verlaagt de kans op infectie en bevordert de snelheid van je herstel.

shutterstock_519340909 Natuurlijke bescherming tips tegen het Coronavirus (COVID-19)

Gember:

Vers gesneden gember, lekker en gezond. Ik koop meestal een stuk op de biologische markt en gebruik dit ‘s morgens in mijn fruitshake of in het eten.

Duitse wetenschappers ontdekten dat gember je op een gezonde manier doet zweten en op die manier bacteriën en infecties helpt afweren.

Gember bevat een weldadige vluchtige olie met vele actieve stoffen die bij griep van pas kunnen komen. Helpt je om vitaminen en mineralen beter uit je voeding te kunnen opnemen.
Gember is actief tegen ongewenste indringers! Het voorkomt dat virussen kwaad kunnen doen.

Gember helpt symptomen zoals hoofdpijn, spierpijn, koorts, zwakte en misselijkheid te verminderen.
Gember is rijk aan gingerol, een bioactieve stof die helpt bij het verlagen van infecties zoals infecties van de luchtwegen .

Gember heeft antibacteriële eigenschappen die de groei van verschillende soorten bacteriën, waaronder E. coli, Salmonella en Candida remmen.

Ik gebruik verse gember met regelmaat in onze voeding en verminder daarmee de kans op infecties en het helpt mijn immuunsysteem te versterken. Daarnaast bevat gember veel vitaminen zoals vitamine B en C, bètacaroteen en de mineralen kalium, calcium, magnesium, koper, selenium en fosfor. Uiteraard vergeet mijn bekende gembershotje niet. 

gemberthee-1 Natuurlijke bescherming tips tegen het Coronavirus (COVID-19)

Dit was een opsomming van allerlei handige en hopelijk bruikbare tips:

Bron: Healthwatch.eu 

Bron: Dr. Axe