Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

  • Start
  • Blog
  • Maaltijdvervangers bevatten veel suiker
Maaltijdvervangers bevatten veel suiker

Maaltijdvervangers bevatten veel suiker

zaterdag, 25 juni 2016

Daarom zeg ik ook altijd dat Paleo geen dieet is maar een lifestyle! Slank worden is nooit het probleem, maar slank blijven wel. We worden vaak door de voedingsindustrie in de maling genomen met dit soort zogenaamde slankmakers.  Wees bewust van wat je eet en eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding. Behandel je lichaam als een Rolls Royce en niet als een vuilnisbak.
 
Vond het daarom een interessant stuk om met jullie te delen. Bron: consumentenbond. 
 
Maaltijdvervangers als repen en shakes worden aangeprezen als uitgebalanceerde maaltijd met alle essentiële voedingsstoffen, om gezond af te vallen. Merkwaardig, want ze bevatten vaak erg weinig eiwit en vezels, en juist erg veel suiker. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
 

De Consumentenbond liet van 31 verschillende maaltijdvervangers zoals poeders en repen het eiwitgehalte bepalen in een laboratorium. Voor de andere voedingswaarden keken ze naar de etiketten. Met als uitgangspunt dat elke portie (1 maaltijd) een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen zou moeten bevatten, werd bekeken of de samenstelling van de producten wel gezond was.

Maar liefst 23 producten scoren lager dan een 6 voor de samenstelling. Ze bevatten niet alleen veel suiker, maar vooral weinig vezels, eiwit en gezonde vetten. De hoeveelheid vitaminen en mineralen is wel altijd in orde.

Meer suiker dan Snickers

 

Sommige drinkmaaltijden bevatten meer suiker dan een glas cola. En twee Slank Maaltijdrepen van Lucovitaal (samen gelijk aan een maaltijd) bevatten meer suiker dan een Snickers. De shake van Cambridge 500 levert nog geen gram vezel per maaltijd, terwijl de aanbeveling 30 gram per dag is. En ook veel andere maaltijdvervangers bieden níet de juiste voedingsstoffen die dagelijks nodig zijn.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Gezondgids.

istock 79772613 medium