Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

  • Start
  • Blog
  • Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME
Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

dinsdag, 07 juni 2016

Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

Ken je dat? Je gaat erop uit: een vakantie, een weekendtripje of een dagje op stap in eigen land.

Je bent net aangekomen op je bestemming, en gaat bedenken wat je gaat doen die dag.

Je leest het boekje over de locatie eens door, wat wil je allemaal zien?

Bij mij loopt deze zoektocht eigenlijk altijd parallel met het uitzoeken van dé eet- hotspots in die omgeving. Maar soms lees ik zoveel leuke dingen over een restaurantje, dat we onze planning dààraan aanpassen.  Af en toe lopen m'n vriend en ik stiekem meer van restaurant, naar koffie-tentje, naar restaurant en zien dan 'ook' nog bezienswaardigheden van de stad.

(Dit klinkt misschien toch een beetje zoals mijn ‘ideale plaatje’, waar ik het in mijn vorige blog over had..?)

Op deze manier kom je op veel bijzondere plekken terecht, want spontane ontdekkingen kunnen zeker zo verassend zijn!

Enige tijd geleden had ik met een goede vriendin afgesproken in haar hometown Arnhem. We hadden elkaar al een hele tijd niet gezien, en wat is nou beter dan bijkletsen met een lekkere lunch en een goed kopje koffie?

Ik ben wel eerder in Arnhem geweest, maar voornamelijk om de vele winkelstraatjes af te struinen. Shoppen kan je er zeker; en ik wist absoluut dat er ook veel (verborgen) eettentjes  zouden moeten zitten.

Daarom leek het me juist een uitdaging om een plek  te vinden,  waar ze eten serveren dat past bij mijn eetpatroon.

En dat is gelukt! We kwamen bij RAWSOME  aan het Brouwersplein terecht; een eettentje waar alle voeding tijdens het bereiden nooit hoger wordt verhit dan 42 graden. Hierdoor blijven de voedingsstoffen behouden, en eet je alles dus in zijn meest 'pure' vorm. Het leek me erg interessant om hier  eens de menukaart  te bestuderen en verschillende gerechten te proberen.

12 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

21 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

Het café geeft aan vooral een aantal basisgerechten te hebben, en deze aan het seizoen aan te passen.

Je kunt trouwens ook veel gerechten, sapjes of smoothies meenemen - als je minder tijd hebt om te eten; ideaal!

Het oog wil (naast lekker uitziend eten) ook wat qua omgeving! Veel nieuwe cafeetjes weten gelukkig ook wel van inrichten; als interieurontwerper is dit zo inspirerend!

RAWSOME is fris en heeft een industriële look;  de gouden combi van een strakke grijze vloer; een onafgewerkt plafond en frisse groene tinten.

3 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

 4 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

5 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

But what about the food?

Wat een fijne menukaart! Ik maak namelijk vaak mee dat de keuzes voor mijn eetpatroon beperkt zijn.. Zoals ik in een eerdere blog besprak, voel je je dan zo beperkt dat de lol van het uit eten gaan er soms een beetje af is.

Bij RAWSOME kon ik met een gerust hart bestellen wat ik wilde; mijn buik kon alles hebben!

maar nu volgde het volgende 'probleem'; wat zou ik moeten kiezen!

Dit probleem had ik vroeger al; mijn moeder vertelt me vaak nog. dat ze me altijd lang van te voren vertelde dat we een ijsje gingen halen. Op deze manier kon ik uitgebreid wikken en wegen over welke ijssmaak ik zou willen (en vaak wist ik het dan trouwens   nog niet..) .

6 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

Gelukkig hebben ze ook een optie,  waar je een ‘ beetje van alles  wat ‘krijgt!

Be prepared: het was een heerlijk bord (en mond) vol:

Crackers met verschillende hartige tapenades, verschillende soorten raw-snacks zoals bliss balls en een brownie en ook nog een kleine boerenkool -salade.

Naast al deze hapjes hebben ze ook verschillende smoothie-bowls, die me deden denken aan heerlijke bowls uit Bali! M'n vriendin nam een frisse acai bowl en was enthousiast; die ga ik  deze zomer zeker zelf maken!

Wat kunnen ze toch lekkere dingen bereiden met deze pure (biologische) producten. En ze zijn hier (natuurlijk) ook nog diervriendelijk; echt guilty-free eten dus.

Veel van de ingrediënten kun je zelf ook nog kopen; ze hebben een hele wand vol met verschillende lekkernijen!

7 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

 8 Hotsport alert: RAWSOME is AWESOME

Mocht je dus in Arnhem zijn, dan is dit zeker een aanrader! Je hoeft er zeker geen 'raw-foodie' voor te zijn, het is ook leuk om gewoon een keer uit te proberen.

Enjoy! X Laurien

P.S. als je hier wat lekkers gaat halen, neem dan ook eens een kijkje in de cadeauwinkel naast RAWSOME. De winkel heet WAAR en heeft allemaal duurzame artikelen. Heerlijk om even rond te snuffelen en misschien loop je wel met een leuk cadeau (voor jezelf?) naar buiten!