Neem contact met me op info@remkothehealthychef.com | +31624719859

  • Start
  • Blog
  • Dit drankje is 5 keer beter dan een hoestdrankje
Dit drankje is 5 keer beter dan een hoestdrankje

Dit drankje is 5 keer beter dan een hoestdrankje

zaterdag, 12 maart 2016

Je kunt op allerlei verschillende manieren verkouden worden. De symptomen kunnen worden veroorzaakt door infecties zoals bronchitis of een longontsteking, een allergische reactie of een virusinfectie zoals de griep. Je kunt ook verkouden worden door bepaalde medicijnen, waaronder middelen tegen hoge bloeddruk.

Een verkoudheid kan vooral erg vervelend zijn, met name als je nachtrust wordt onderbroken door constant gehoest. Er zijn vele producten op de markt die helpen tegen hoesten. De meeste mensen gaan naar de drogist om hoestdrank te halen, maar uit recente studies blijkt dat ananassap beter helpt tegen hoesten dan de standaard producten.

Wetenschappers kwamen tot de conclusie dat de ananas zo goed helpt tegen hoest omdat het bromelaïne bevat, een enzym dat een krachtige antioxidant is en een ontstekingsremmende werking heeft.

Een ananas bevat bovendien veel vitamine C, een andere krachtige antioxidant, en veel vitamine A en mineralen zoals magnesium, mangaan en kalium, die het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen bij de bestrijding van infecties.

Wetenschappelijk is het bewezen dat deze drank bijna vijf keer sterker is dan hoestdrank.

Recept voor de ananashoestdrank:

250 ml ananassap 
60 ml vers geperste citroensap
1 theelepel vers geraspte gember
1 eetlepel biologische honing
1 snufje zout
1 snufje cayennepeper

Doe de ingrediënten bij elkaar en mix alles in de blender. Het middel kan tot drie keer dag worden gebruikt tegen hoest.

Pineapple-and-lemon Dit drankje is 5 keer beter dan een hoestdrankje